Luin tässä eräänä päivänä lehteä, missä oli juttu naapurimaan Viron asukkaiden "lempinimistä". Hörähtelin muutaman kerran, mutta enpä siihen oikeastaan hirveästi kiinnittänyt huomiota. Luin sitten taas eräänä toisena päivänä lehteä, missä oli päätoimittajan oli kirjoittama anteeksipyyntökolumni tästä lempinimihässäkän aiheuttamasta mielipahasta. Päätoimittajan mukaan nyt pitää keskustella tästä tragediasta toimituksessa ja "tarkistaa prosesseja" tai jotain muuta yhtä älyvapaata höpötystä. Lisäksi Julkisen sanan neuvosto(liitto) oli huomauttanut tästä jutusta. Hyvää päivää vaan. Tällä kertaa en tajunnut tämän jutun aiheuttavan paheksuntaa ja paheksunkin omaa huolimattomuuttani. Paheksuntatutkani on ruosteessa.

Varmaan minulta puuttuu aivoista joku osa tai olen muuten vain pösilö, mutta tämä paheksunta kaikenlaisista ihmejutuista paheksuttaa. Eikö nyt ole muuta tekemistä kuin lähetellä sähköposteja ja soitella toimituksiin, kun paheksuttaa niin perkeleesti, ettei nahoissaan pysy? Hankkikaa vaikka kotieläin tai joku harrastus tai vaikka elämä. Jotenkin tuli taas mieleen Teemu Bergmanin haastattelu Arto Nybergin onmeilläkaikillaniinkivaa "talk showssa".

Olin parkkeerannut itseni telkun ääreen hyvissä ajoin, koska odotettavissa saattoi olla yksi TV-historian paheksuttavimmista haastatteluista ja setti oli jopa paheksuttavampaa kuin olin kuvitellut. Se kottarainen, joka haukkui kaikki ihmiset omassa osuudessaan, uhkaili poistua studiosta, jos kuulee vielä yhdenkin vitun. Paheksun kovasti kottaraisen käytöstä. Ei se kyllä lähtenyt, oli varmaan niin häkeltynyt. Siitä haastattelusta puuttui kliimaksi, että Bergman olisi haistattanut paskat Nybergille tyhmistä kysymyksistä ja olisi poistunut studiosta kesken kaiken.

Kiitos ja kumarrus Bergmanille, paheksunnan määrä oli vaikuttava seuraavana päivänä. Monella kotisohvalla oli varmasti sunnuntaisaunan jälkeinen punoitus lisääntynyt merkittävästi ja linjat laulaneet. 

Paheksun tässä vielä, että Antti Rinteen pekonipastan ohje on julkaistu. Ei ihme, että Rinteen kasvot ovat aivan punaiset ja olemus muutenkin sellainen jotenkin henkeä ahdistava. Suonet ovat varmasti tukossa ja pahasti.